Appeltjes onder de deken

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 100 gram gedroogde appeltjes
  • kaneelpoeder
  • aardappelmeel
  • 50 gram suiker
  • 1/2 liter melk
  • 30 gram custardpoeder

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Laat de gedroogde appeltjes gedurende 1 nacht in koud water opwellen
  2. Kook de appeltjes gaar in het welwater met 25 gram suiker en een beetje kaneelpoeder
  3. Als de ze gaar zijn het kookvocht licht afbinden met aardappelmeel
  4. Los de custardpoeder op in een beetje koude melk.
  5. Doe de rest van de melk in een pan met 25 gram suiker.
  6. Als de melk kookt, roer het mengsel koude melk en custard erdoor.
  7. Neem de pan van het vuur
  8. Serveer de gestoofde appeltjes in een schaal, en giet de hete custard over de appeltjes

Serveertip:

  • U kunt dit gerecht zowel warm als koud eten.
  • Een overheerlijk en ouderwets nagerecht.

Categorie: Warme nagerechten
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *