Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 fles rode wijn ( Côtes du Rhône) 750 ml
- 1 sinaasappel
- 1 kaneelstokje
- 5 hele kruidnagelen
- Suiker
Bereidingswijze van dit recept:
- Doe de wijn in een pan
- Snij vervolgens de sinaasappel doormidden, steek in de schil de kruidnagelen
- Laat dit met het kaneelstokje 15 minuten trekken op een laag vuurtje
- Laat de wijn niet boven de 75 graden komen
- Haal de sinaasappel uit de wijn, even het sap uitknijpen
- Zeef de wijn, en voeg suiker naar behoefte toe
Serveertip:
- Serveer glühwein bij een haardvuur op een koude winterdag
Categorie: Warme nagerechten
Ingrediënten: kaneelstokje, kruidnagel, rode wijn, sinaasappels, suiker
Was het lekker? Deel dit recept: