Glühwein maken

Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 fles rode wijn ( Côtes du Rhône) 750 ml
  • 1 sinaasappel
  • 1 kaneelstokje
  • 5 hele kruidnagelen
  • Suiker

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Doe de wijn in een pan
  2. Snij vervolgens de sinaasappel doormidden, steek in de schil de kruidnagelen
  3. Laat dit met het kaneelstokje 15 minuten trekken op een laag vuurtje
  4. Laat de wijn niet boven de 75 graden komen
  5. Haal de sinaasappel uit de wijn, even het sap uitknijpen
  6. Zeef de wijn, en voeg suiker  naar behoefte toe

Serveertip:

  • Serveer glühwein bij een haardvuur op een koude winterdag

Categorie: Warme nagerechten
Ingrediënten: , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *