Kaiserschmarren (Oostenrijks)

Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 50 gram rozijnen
  • Iets rum
  • 50 gram suiker
  • 1 zakjes vanillesuiker
  • Iets zout
  • 8 eieren
  • 6 dl melk
  • 250 gram bloem
  • Boter
  • Poedersuiker

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Week de gewassen rozijnen ongeveer een half uurtje in de rum.
  2. Doe de suiker, vanillesuiker en iets zout in een kom.
  3. Splits de eieren.
  4. Voeg de eierdooiers toe aan het suikermengsel en klop dit schuimig.
  5. Giet al kloppend de melk erbij.
  6. Roer bij gedeelten de bloem erdoor tot er een glad beslag is ontstaan.
  7. Roer de rozijnen erdoor.
  8. Klop de eiwitten stijf en spatel ze in gedeelten door het beslag.
  9. Verwarm wat boter in een koekenpan.
  10. Giet er een kwart van het beslag bij.
  11. Bak de omelet ongeveer 3 minuten, keer hem en laat hem bruin worden
  12. Trek de omelet met twee vorken uit elkaar in stukken en bak deze nog even.
  13. Strooi de poedersuiker  er over.

Serveertip:

  • Kaiserschmarren is een typische Oostenrijks gerecht en wordt als lunch en als nagerecht gebruikt
  • Serveer er appel compote of bosbessen compote bij

Categorie: Warme nagerechten
Ingrediënten: , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *