Bereidingstijd: 15 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 250 gram andijvie zeer fijn gesneden
- 1 friszure appel
- 1 kleine ui
- 2 sinaasappels
- 80 gram jonge kaas
- Dressing van: citroensap, honig, zout, mosterd en peper
- Verse basilicum
Bereidingswijze van dit gerecht:
- Snij de andijvie in smalle reepjes, en was deze zorgvuldig
- Laat de gesneden en gewassen andijvie uitlekken op een vergiet
- Meng 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels honing 1 theelepel mosterd door elkaar, voeg zout en peper toe
- Schil de appel en verwijder het klokhuis, en snij deze in blokjes
- Vermeng de dressing met de gesneden appel
- Snij 1 kleine ui in zeer kleine blokjes
- Ontvel de sinaasappel, en snij de partjes uit de sinaasappel
- Voeg aan de gesneden andijvie toe de: gesneden ui en appel, de dressing en de partjes sinaasappel
- En meng deze door elkaar, de basilicum blaadjes er overheen garneren
- Als laatste de kaas in fijne blokjes snijden en deze er over heen strooien
Serveertip:
- Serveer andijvie salade met fruit als vegetarisch bijgerecht
Categorie: Salades
Ingrediënten: andijvie, appels, basilicum, citroensap, honing, jonge kaas, mosterd, sinaasappels, uien
Was het lekker? Deel dit recept: