Andijvie salade met fruit en kaas

Bereidingstijd: 15 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 250 gram andijvie zeer fijn gesneden
  • 1 friszure appel
  • 1 kleine ui
  • 2 sinaasappels
  • 80 gram jonge kaas
  • Dressing van: citroensap, honig, zout, mosterd en peper
  • Verse basilicum

Bereidingswijze van dit gerecht:

  1. Snij de andijvie in smalle reepjes, en was deze zorgvuldig
  2. Laat de gesneden en gewassen andijvie uitlekken op een vergiet
  3. Meng 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels honing 1 theelepel mosterd door elkaar, voeg zout en peper toe
  4. Schil de appel en verwijder het klokhuis, en snij deze in blokjes
  5. Vermeng de dressing met de gesneden appel
  6. Snij 1 kleine ui in zeer kleine blokjes
  7. Ontvel de sinaasappel, en snij de partjes uit de sinaasappel
  8. Voeg aan de gesneden andijvie toe de: gesneden ui en appel, de dressing en de partjes sinaasappel
  9. En meng deze door elkaar, de basilicum blaadjes er overheen garneren
  10. Als laatste de kaas in fijne blokjes snijden en deze er over heen strooien

Serveertip:

  • Serveer andijvie salade met fruit als vegetarisch bijgerecht

http://www.kokenmetkoos.nl/salades/andijvie-salade-met-fruit-en-kaas/
Afgedrukt op woensdag 13 december 2017

Recepten voor de lekkerste gerechten vind je bij Koken met Koos
Copyright 2017 © www.KokenMetKoos.nl