Bloemkoolsalade (maaltijdsalade)

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 400 gram bloemkool (netto gewicht)
  • 2 frisszure appels
  • 200 gram jong belegen kaas
  • 4 augurken
  • 4 plakjes achterham
  • 2 tomaten
  • 1 uitje
  • Zout, kerriepoeder, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels yoghurt en 1 eetlepel room

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de bloemkool in kleine roosjes, en blancheer deze 5 minuten in kokend water
  2. Laat de geblacheerde bloemkoolroosjes afkoelen (blancheren is beetgaar maken)
  3. Schil de appels en verwijder het klokhuis, en snij deze in blokjes
  4. Snij de augurk en de appel in blokjes en meng deze door elkaar (voorkomt verkleuren)
  5. Snij de kaas en de ham in blokjes
  6. Ontvel de tomaten en snij deze in plakjes
  7. Hak de ui in zeer fijne blokjes
  8. Maak een dressing van 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels yoghurt en 1 eetlepel room
  9. Doe hierdoor het fijngehakte ui, zout en kerriepoeder
  10. Vermeng de dressing met de appel,augurk, kaas en ham door de bloemkoolroosjes
  11. En garneer het geheel af met plakjes tomaten

Serveertip:

  • Gebruik bloemkool salade op een mooie zomerdag als complete maaltijdsalade
  • Heeft u een barbecue of een party dan is dit een prima gerecht om te gebruiken
  • Wilt u een vegetarische salade? laat dan de ham achterwege!
  • Wilt u dit als bijgerecht gebruiken, neem dan de halve hoeveelheid de de ingrediënten!

Categorie: Eenpansgerechten, Salades
Ingrediënten: , , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *