Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 400 gram bloemkool (netto gewicht)
- 2 frisszure appels
- 200 gram jong belegen kaas
- 4 augurken
- 4 plakjes achterham
- 2 tomaten
- 1 uitje
- Zout, kerriepoeder, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels yoghurt en 1 eetlepel room
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de bloemkool in kleine roosjes, en blancheer deze 5 minuten in kokend water
- Laat de geblacheerde bloemkoolroosjes afkoelen (blancheren is beetgaar maken)
- Schil de appels en verwijder het klokhuis, en snij deze in blokjes
- Snij de augurk en de appel in blokjes en meng deze door elkaar (voorkomt verkleuren)
- Snij de kaas en de ham in blokjes
- Ontvel de tomaten en snij deze in plakjes
- Hak de ui in zeer fijne blokjes
- Maak een dressing van 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels yoghurt en 1 eetlepel room
- Doe hierdoor het fijngehakte ui, zout en kerriepoeder
- Vermeng de dressing met de appel,augurk, kaas en ham door de bloemkoolroosjes
- En garneer het geheel af met plakjes tomaten
Serveertip:
- Gebruik bloemkool salade op een mooie zomerdag als complete maaltijdsalade
- Heeft u een barbecue of een party dan is dit een prima gerecht om te gebruiken
- Wilt u een vegetarische salade? laat dan de ham achterwege!
- Wilt u dit als bijgerecht gebruiken, neem dan de halve hoeveelheid de de ingrediënten!
Categorie: Eenpansgerechten, Salades
Ingrediënten: achterham, appels, augurken, bloemkool, kaas, kerriepoeder, mayonaise, room, tomaten, uien, yoghurt
Was het lekker? Deel dit recept: