Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 250 gram sperziebonen
- 1 ui
- 4 stuks tomaten
- 80 gram olijven
- 80 gram sla
Voor de dressing:
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel mosterd
- Zout, peper en basilicum
Bereidingswijze van dit recept:
- Maak de sperziebonen schoon, snij deze doormidden
- Kook de sperziebonen in water met iets zout in 7 minuten beetgaar
- Spoel deze af met koud water, en laat de sperziebonen uitlekken
- Pluk de sla, en was deze zorgvuldig (uitlaten lekken)
- Snij de tomaten in partjes
- Snij de ui in fijne halve ringen
- Maak een dressing van:
- Olijfolie, azijn, mosterd, zout, peper en basilicum door deze goed door elkaar te kloppen
- Vermeng de ingrediënten van de salade met elkaar
- En maak deze op het laatste moment op smaak met de gemaakte dressing
- Direct serveren !
Serveertip:
Categorie: Salades
Ingrediënten: azijn, basilicum, mosterd, olijfolie, olijven, sla, sperziebonen, tomaten, uien
Was het lekker? Deel dit recept: