Bereidingstijd: 15 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 150 gram champignons
- 1 kleine ui
- 40 gram boter
- 30 gram bloem
- 3 dl bouillon ( van een blokje )
- 2 dl kookroom
- Zout, peper en een takje peterselie
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de ui in blokjes, snij de gewassen champignons in schijfjes
- Fruit de uien en de champignons in de boter
- Roer de bloem erdoor heen, en laat dit even afkoelen
- Verwarm de bouillon, en roer voorzichtig de uien, champignon massa erdoor
- Aan de kook brengen,vervolgens de kookroom erbij doen
- Onder voortdurend roeren op smaak maken met zout en peper
- Als laatste gehakte peterselie toevoegen
Serveertip:
- Serveer champignon roomsaus bij varkensvlees, vis en rundvlees
Categorie: Sauzen
Ingrediënten: bloem, bouillon, champignons, kookroom, peterselie, uien
Was het lekker? Deel dit recept:
Top!