Champignonroomsaus

Bereidingstijd: 15 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 150 gram champignons
  • 1 kleine ui
  • 40 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 3 dl bouillon ( van een blokje )
  • 2 dl kookroom
  • Zout, peper en een takje peterselie

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de ui in blokjes, snij de gewassen champignons in schijfjes
  2. Fruit de uien en de champignons in de boter
  3. Roer de bloem erdoor heen, en laat dit even afkoelen
  4. Verwarm de bouillon, en roer voorzichtig de uien, champignon massa erdoor
  5. Aan de kook brengen,vervolgens de kookroom erbij doen
  6. Onder voortdurend roeren op smaak maken met zout en peper
  7. Als laatste gehakte peterselie toevoegen

Serveertip:

  • Serveer champignon roomsaus bij varkensvlees, vis en rundvlees

Categorie: Sauzen
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Eén reactie op Champignonroomsaus

  1. Loes op 24 september 2013 om 16:49

    Top!

Laat een reactie achter bij Loes Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *