Pepersaus

Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht: 25 gram bloem

  • 25 gram boter
  • 1 sjalotje
  • 4 dl runderbouillon (van een tablet)
  • 1 dl room
  • Klein beetje cognac, of witte wijn
  • 2 eetlepels zwarte peperkorrels

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij het sjalotje in kleine stukjes
  2. Smelt de boter in een pan, en fruit hierin het fijngesneden sjalotje
  3. Vervolgens de bloem erdoor spatelen, laten garen tot het tot een bal vormt
  4. De roux aflaten koelen
  5. De peperkorrels pletten ( met de platte kant van een koksmes)
  6. Breng de bouillon met de geplette peperkorrels aan de kook
  7. Vervolgens de koude roux erdoor roeren
  8. Als deze glad geroerd is, de saus  5 minuten zachtjes laten doorkoken
  9. Als laatste de room en de cognac erbij doen
  10. Geen zout toevoegen, bouillon van een tablet bevat al zout

Serveertip:

  • Pepersaus serveren bij o.a: biefstuk, kipfilet, schnitzel of andere vleessoorten
  • Als u van minder pittig houd, gebruik dan minder peper

Categorie: Sauzen
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *