Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht: 25 gram bloem
- 25 gram boter
- 1 sjalotje
- 4 dl runderbouillon (van een tablet)
- 1 dl room
- Klein beetje cognac, of witte wijn
- 2 eetlepels zwarte peperkorrels
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij het sjalotje in kleine stukjes
- Smelt de boter in een pan, en fruit hierin het fijngesneden sjalotje
- Vervolgens de bloem erdoor spatelen, laten garen tot het tot een bal vormt
- De roux aflaten koelen
- De peperkorrels pletten ( met de platte kant van een koksmes)
- Breng de bouillon met de geplette peperkorrels aan de kook
- Vervolgens de koude roux erdoor roeren
- Als deze glad geroerd is, de saus 5 minuten zachtjes laten doorkoken
- Als laatste de room en de cognac erbij doen
- Geen zout toevoegen, bouillon van een tablet bevat al zout
Serveertip:
- Pepersaus serveren bij o.a: biefstuk, kipfilet, schnitzel of andere vleessoorten
- Als u van minder pittig houd, gebruik dan minder peper
Categorie: Sauzen
Ingrediënten: bloem, cognac, room, runderbouillon, sjalotjes, zwarte peperkorrels
Was het lekker? Deel dit recept: