Bereidingstijd: 10 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 3 dl water
- 5 eetlepels ketjap
- Pindakaas
- Sambal
- 1 klein uitje
- Knoflookpoeder
- Gemberpoeder ( Djahé )
- Komijn ( Djinten )
Bereidingswijze van dit recept:
- Doe het water met de ketjap in een pan
- Voeg toe ( naar behoefte )
- Sambal, knoflookpoeder, djinten en djahé
- Hak het uitje zeer fijn, en voeg dit toe aan het water
- Breng het water met de specerijen aan de kook
- En voeg zoveel pindakaas toe, totdat er een saus van ontstaat
- Onder voortdurend roeren 5 minuten laten doorkoken
Serveertip:
- Serveer pindasaus met Nasi goreng of Bami goreng of Kipsate
Categorie: Sauzen
Ingrediënten: gemberpoeder, ketjap, knoflookpoeder, komijn, pindakaas, sambal, suiker, water
Was het lekker? Deel dit recept: