Rode wijnsaus

Bereidingstijd: 25 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 3 dl groentebouillon (van een tablet)
  • 3 dl rode wijn
  • 25 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 1 ui, 1 laurierblaadje
  • Peper en peterselie

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Hak de ui in kleine blokjes
  2. De rode wijn en de bouillon in een pan doen met het laurierblaadje, en laat deze 10 minuten inkoken
  3. Verwijder het laurierblaadje
  4. Verwarm de boter in een pan en fruit hierin de blokjes ui
  5. De bloem erdoor roeren, vervolgens laten garen tot er een gladde bal ontstaat (roux)
  6. De roux aflaten koelen
  7. Giet de hete vloeistof al roerend bij de koude roux, en breng deze aan de kook
  8. 5 minuten doorlaten koken
  9. Daarna de saus door een zeef gieten, en deze op smaak maken met peper en peterselie

Serveertip:

  • Rode wijnsaus serveert men bijvoorbeeld met rood vlees
  • Ook een varkenshaasje met rode wijnsaus gaan prima samen

Categorie: Sauzen
Ingrediënten: , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Eén reactie op Rode wijnsaus

  1. Frederick op 13 april 2013 om 22:47

    Prima recept, ik heb de saus niet gezeefd.

Laat een reactie achter bij Frederick Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *