Bereidingstijd: 25 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 3 dl groentebouillon (van een tablet)
- 3 dl rode wijn
- 25 gram boter
- 35 gram bloem
- 1 ui, 1 laurierblaadje
- Peper en peterselie
Bereidingswijze van dit recept:
- Hak de ui in kleine blokjes
- De rode wijn en de bouillon in een pan doen met het laurierblaadje, en laat deze 10 minuten inkoken
- Verwijder het laurierblaadje
- Verwarm de boter in een pan en fruit hierin de blokjes ui
- De bloem erdoor roeren, vervolgens laten garen tot er een gladde bal ontstaat (roux)
- De roux aflaten koelen
- Giet de hete vloeistof al roerend bij de koude roux, en breng deze aan de kook
- 5 minuten doorlaten koken
- Daarna de saus door een zeef gieten, en deze op smaak maken met peper en peterselie
Serveertip:
- Rode wijnsaus serveert men bijvoorbeeld met rood vlees
- Ook een varkenshaasje met rode wijnsaus gaan prima samen
Categorie: Sauzen
Ingrediënten: bloem, groentebouillon, laurierblad, peterselie, rode wijn
Was het lekker? Deel dit recept:
Prima recept, ik heb de saus niet gezeefd.