Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 4 dl groente bouillon (van een tablet)
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 100 gram champignons
- 1 teentje knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 dl crème fraîche
- 1 borrelglaasje wodka
- Boter
- Bloem, zout, paprikapoeder en peper
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de ui, paprika, champignons in stukjes
- Hak het teentje knoflook fijn
- Boter in de pan verwarmen, bak hierin de ui, paprika champignon en knoflook
- Vervolgens de tomatenpuree en paprikapoeder erbij doen
- Afblussen met groentebouillon, de crème fraîche toevoegen
- Laat dit een paar minuten doorkoken
- Daarna het borrelglaasje wodka erbij doen
- Op smaak maken met zout en peper
- Eventueel iets afbinden met een papje van bloem en water
Serveertip:
- Serveer stroganoffsaus met rood vlees
- Stroganoffsaus bij gebakken aardappels of patat is heerlijk
Categorie: Sauzen
Ingrediënten: bloem, champignons, creme fraiche, groentebouillon, knoflook, paprikapoeder, rode paprika, tomatenpuree, uien, wodka
Was het lekker? Deel dit recept: