Stroganoffsaus

Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 4 dl groente bouillon (van een tablet)
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 100 gram champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 borrelglaasje wodka
  • Boter
  • Bloem, zout, paprikapoeder en peper

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de ui, paprika, champignons in stukjes
  2. Hak het teentje knoflook fijn
  3. Boter in de pan verwarmen, bak hierin de ui, paprika champignon en knoflook
  4. Vervolgens de tomatenpuree en paprikapoeder erbij doen
  5. Afblussen met groentebouillon, de crème fraîche toevoegen
  6. Laat dit een paar minuten doorkoken
  7. Daarna het borrelglaasje wodka erbij doen
  8. Op smaak maken met zout en peper
  9. Eventueel iets afbinden met een papje van bloem en water

Serveertip:

  • Serveer stroganoffsaus met rood vlees
  • Stroganoffsaus bij  gebakken aardappels of patat is heerlijk

Categorie: Sauzen
Ingrediënten: , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *