Gelderse stamppot

Bereidingstijd: 40 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 kilo aardappelen (netto gewicht)
  • 300 gram prei
  • 300 gram winterpeen
  • 300 gram witte kool
  • Zout, peper en nootmuskaat
  • Boter
  • 1 dl room

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Maak van de aardappels een luchtige aardappelpuree
  2. Snij de prei in ringen van 1 centimeter ( gebruik allen het wit van de prei )
  3. Snij de winterwortel in blokjes
  4. Snij de witte kool in fijne reepjes
  5. Bak de witte kool met de wortelblokjes en de preiringen in een beetje boter beetgaar
  6. Stamp dit vervolgens door de hete aardappelpuree
  7. Goed doorverhitten
  8. Maak het geheel op smaak met zout, peper, en nootmuskaat
  9. Voeg als laatste een scheutje room toe

Serveertip:

  • Serveer de Gelderse stamppot met een Gelderse rookworst
  • U kunt de rookworst door een gehaktbal vervangen

Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Eén reactie op Gelderse stamppot

  1. Johan Vis op 11 juni 2011 om 18:05

    Leuk recept en hebben we in Ruimzicht alweer 2x gemaakt! Groente even aanbakken geeft weer een aparte smaak aan het geheel.

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *