Bereidingstijd: 40 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 kilo aardappelen (netto gewicht)
- 300 gram prei
- 300 gram winterpeen
- 300 gram witte kool
- Zout, peper en nootmuskaat
- Boter
- 1 dl room
Bereidingswijze van dit recept:
- Maak van de aardappels een luchtige aardappelpuree
- Snij de prei in ringen van 1 centimeter ( gebruik allen het wit van de prei )
- Snij de winterwortel in blokjes
- Snij de witte kool in fijne reepjes
- Bak de witte kool met de wortelblokjes en de preiringen in een beetje boter beetgaar
- Stamp dit vervolgens door de hete aardappelpuree
- Goed doorverhitten
- Maak het geheel op smaak met zout, peper, en nootmuskaat
- Voeg als laatste een scheutje room toe
Serveertip:
- Serveer de Gelderse stamppot met een Gelderse rookworst
- U kunt de rookworst door een gehaktbal vervangen
Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: aardappelen, gehaktbal, gelderse rookworst, nootmuskaat, prei, room, winterwortel, witte kool
Was het lekker? Deel dit recept:
Leuk recept en hebben we in Ruimzicht alweer 2x gemaakt! Groente even aanbakken geeft weer een aparte smaak aan het geheel.