Bereidingstijd± 35 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1000 gram aardappelen
- 750 gram spruitjes
- 150 gram gerookte spekblokjes
- 2 zure appels
- Zout, peper, nootmuskaat, melk en boter
Bereidingswijze van dit recept:
- Maak van de aardappelen, melk, boter, peper, nootmuskaat en zout een luchtige aardappelpuree
- Schil de appels, verwijder het klokhuis, en snij deze in ringen
- Bak de spekblokjes in een beetje boter, vervolgens de appelringen in het spekvet bakken
- Snij de spruitjes door midden, en kook deze beetgaar
- Roer de spruitjes en de spekblokjes door de hete aardappelpuree
- Leg de gebakken appelringen op de stamppot
Serveertip:
- Serveer de herftstamppot met speklapjes en jus
Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: aardappelen, appels, melk, nootmuskaat, spekblokjes, spruitjes
Was het lekker? Deel dit recept: