Bereidingstijd: 35 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1000 gram aardappelen ( netto gewicht )
- 500 gram raapstelen
- Zout, peper en nootmuskaat
- Melk en boter
- 250 gram magere spekblokjes
- 150 gram geraspte kaas
Bereidingswijze van dit recept:
- Maak van de aardappelen, zout, peper, melk en boter een luchtige aardappelpuree
- Snij de raapstelen zo fijn mogelijk, en was deze in ruim water
- Vervolgens goed uitlaten lekken op een vergiet
- Bak de spekblokjes in een koekenpan
- Stamp de raapstelen en de spekjes door de aardappelpuree
- Goed door verhitten, nootmuskaat toevoegen
- Als laatste de geraspte kaas er over strooien
Serveertip:
- Serveer de stamppot raapstelen met een procureurlapje
Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: aardappelen, kaas, melk, nootmuskaat, procureurlapje, raapstelen, spekblokjes
Was het lekker? Deel dit recept: