Lentestamppot

Bereidingstijd: 35 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1000 gram aardappelen ( netto gewicht )
  • 500 gram raapstelen
  • Zout,  peper en nootmuskaat
  • Melk en boter
  • 250 gram magere spekblokjes
  • 150 gram geraspte kaas

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Maak van de aardappelen, zout, peper, melk en  boter een luchtige aardappelpuree
  2. Snij de raapstelen zo fijn mogelijk, en was deze in ruim water
  3. Vervolgens goed uitlaten lekken op een vergiet
  4. Bak de spekblokjes in een koekenpan
  5. Stamp de raapstelen en de spekjes door de aardappelpuree
  6. Goed door verhitten, nootmuskaat toevoegen
  7. Als laatste de geraspte kaas er over strooien

Serveertip:

  • Serveer de stamppot raapstelen met een procureurlapje

Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *