Stamppot spitskool

Bereidingstijd: 40 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 kilo aardappelen ( netto gewicht )
  • 750 gram spitskool
  • Zout, peper, 1 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 150 gram achterham
  • Boter

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Maak van de aardappels een luchtige aardappelpuree
  2. Snij de spitskool in fijne reepjes
  3. Roerbak de spitskool in boter, in een wokpan met kerrie en peper
  4. Stamp de spitskool door de aardappelpuree
  5. Voeg als laatste de gesneden achterham toe

Serveertip:

  • Serveer de spitskoolstamppot met een rookworst
  • Of met een hamlapje
  • Komkommersalade bij de spitskoolstamppot, heerlijk en verfrissend

Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *