Stamppot spitskool

Bereidingstijd: 40 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 kilo aardappelen ( netto gewicht )
  • 750 gram spitskool
  • Zout, peper, 1 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 150 gram achterham
  • Boter

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Maak van de aardappels een luchtige aardappelpuree
  2. Snij de spitskool in fijne reepjes
  3. Roerbak de spitskool in boter, in een wokpan met kerrie en peper
  4. Stamp de spitskool door de aardappelpuree
  5. Voeg als laatste de gesneden achterham toe

Serveertip:

  • Serveer de spitskoolstamppot met een rookworst
  • Of met een hamlapje
  • Komkommersalade bij de spitskoolstamppot, heerlijk en verfrissend

http://www.kokenmetkoos.nl/stamppotten/spitskoolstamppot/
Afgedrukt op donderdag 27 januari 2022

Recepten voor de lekkerste gerechten vind je bij Koken met Koos
Copyright 2022 © www.KokenMetKoos.nl