Bereidingstijd: 40 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1000 gram aardappels
- 750 gram spruitjes
- 150 gram spekreepjes
- 100 gram uien
- Zout, peper en nootmuskaat
- 1 eetlepel mosterd
- Boter
Bereidingswijze van dit recept:
- Maak van de aardappels een luchtige aardappelpuree
- Snij de ui in klein blokjes
- Kook de spruitjes in 12 minuten beetgaar
- Bak de spekreepjes in een beetje boter, vervolgend de uien meebakken
- Stamp de gekookte spruitjes door de aardappelpuree
- Roer vervolgens de gebakken spekreepjes met de uien erdoor
- Maak de stamppot op smaak met zout, peper, nootmuskaat en mosterd
Serveertip:
- Serveer spruitjesstamppot eens met schouderkarbonade
Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: aardappelen, mosterd, nootmuskaat, spekreepjes, spruitjes, uien
Was het lekker? Deel dit recept: