Visstamppot

Bereidingstijd: 40 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1000 gram aardappelen ( netto gewicht )
  • 400 gram koolvis
  • 100 gram schouderham
  • 250 gram uien
  • 500 gram schorseneren blokjes( uit blik )
  • Zout, kerriepoeder en1 theelepel mosterd
  • Boter

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Maak van de aardappelen een luchtige aardappelpuree
  2. Snij de uien in ringen
  3. Snij de ham in blokjes
  4. Bak de uienringen in boter  met de kerrie, en doe de blokjes ham erbij
  5. Zout de koolvis, en stoof deze gaar in water met een klontje boter en mosterd
  6. Roer de gebakken uien met ham en de stukjes schorseneren door de hete aardappelpuree
  7. Snij de gaar gestoofde koolvis in stukjes, en roer deze voorzichtig door de stamppot

Serveertip:

  • Serveer visstamppot met een goed glas witte wijn
  • Garnering: vers gehakte peterselie eroverheen strooien

Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *