Bereidingstijd: 2 1/2 uur
Benodigdheden voor dit recept:
- 500 gram runderpoulet
- 100 gram boter
- 5 grote uien
- 75 gram bloem
- 1 dl azijn
- 2 laurierblaadjes
- zout, peper en gemalen kruidnagel
Bereidingswijze van dit gerecht:
- Het vlees vermengen met zout, peper en een beetje bloem
- Daarna het vlees in de helft van de boter bruin bakken
- Het bruin gebakken vlees uitscheppen in een pan
- In een koekenpan de grof gesneden uien met de rest van de boter bruin bakken
- De gebakken uien bij het vlees toevoegen, de rest van de bloem meebakken
- Ongeveer 3/4 liter water toevoegen, met de azijn, kruidnagel en laurier
- Dit gedurende 2,5 uur laten sudderen
- Af en toe roeren, eventueel iets water toevoegen tegen het aanbranden
Serveertip
- Hachee wordt meestal met gekookte aardappelen of aardappelpuree, rode kool en appelmoes geserveerd.
Categorie: Stoofpotjes
Ingrediënten: aardappelen, aardappelpuree, appelmoes, azijn, bloem, kruidnagel, laurierblad, rode kool, runderpoulet, uien
Was het lekker? Deel dit recept: