Italiaanse stoofpot

Bereidingstijd: 2  1/2 uur

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 500 gram runderlappen
  • 2 grote uien
  • 4 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • 200 gram champignons
  • 1 groene peper
  • Basilicum, oregano en bieslook
  • 1/2 liter runderbouillon van een tablet
  • Olijfolie
  • 2 eetlepels bloem

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de runderlapjes in blokjes
  2. Snij de uien, knoflook, champignons, tomaten, groene peper en de bleekselderij panklaar
  3. Bak de rundvleesblokjes in olijfolie, voeg de uien en de knoflook toe
  4. Doe de runderbouillon erbij, en laat dit 90 minuten pruttelen
  5. Doe erbij de : winterwortel,  champignons, tomaten, bleekselderij en de groene peper
  6. Breng dit alles aan de kook, en laat het nog 30 minuten meekoken ( let op droogkoken )
  7. Als laatste de basilicum, oregano en bieslook toevoegen ( vriesdroogde of verse )
  8. Eventueel iets afbinden met bloem en water ( lopend meel )

Serveertip:

  • Serveer de Italiaanse stoofpot met rijst en salade

Categorie: Stoofpotjes
Ingrediënten: , , , , , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

2 reacties op Italiaanse stoofpot

  1. linda op 17 augustus 2010 om 19:58

    ha Koos,
    Een lekkere (italiaanse) tomatensalade die ik thuis nogal op tafel zet kan hier goed bij. Maar is ook lekker op een stokbroodje/italiaanse bol.
    ‘t is heel simpel: tomaten in blokjes of partjes, mozzerella in blokjes mengen met een flinke hoeveelheid groene olijventapenade(dit kan je zelf maken maar ook gewoon zelf kopen). Voor de liefhebber kan je er wat pijnboompitten door doen.
    O ja en niet te vergeten lekkere versgemalen zwarte peper erover.
    Gr. je culinaire collega

  2. cor kroezen op 25 juni 2012 om 15:02

    hoeveel basilicum,oregano en bieslook ?

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *