Bereidingstijd: 2 1/2 uur
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 500 gram sukadelapjes
- 200 gram uien
- 200 gram winterwortel
- 200 gram prei
- 3 stuks tomaten
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram spekreepjes
- 4 dl rode wijn
- 1 sinaasappel
- Tijm, laurier en rozemarijn
- Olijfolie, zout en peper
- 750 gram aardappelen
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de wortel, ui, prei, tomaat, paprika, en de knoflook in stukjes
- Snij de sukadelapjes in blokjes en leg dit alles in de rode wijn
- Doe het sap van de sinaasappel erbij met de tijm, laurier en de rozemarijn
- Laat dit de hele nacht in de koelkast marineren
- Doe de volgende dag alles op een vergiet
- Bak de spekreepjes in de olijfolie, en voeg de gemarineerde vulling toe
- Bak dit even op een hoog vuur, en blus dit af met de marinade
- Laat alles 2 1/2 uur op een laag pitje sudderen ( eventueel iets water toevoegen )
- Doe als laatste de fijn gesneden aardappelen erbij, en laat dit nog 15 minuten meekoken
Serveertip:
- Serveren met een beetje veldsla en een stukje ciabatta
- Een schaaltje appelcompote erbij, lekker en verfrissend
Categorie: Stoofpotjes
Ingrediënten: aardappelen, appelcompote, ciabatta, knoflook, laurier, olijfolie, paprikapoeder, rode wijn, rozemarijn, sinaasappels, spekreepjes, sucadelappen, tijm, tomatenpuree, uien, veldsla, winterwortel
Was het lekker? Deel dit recept: