Provençaalse stoofpot

Bereidingstijd: 2  1/2 uur

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 500 gram sukadelapjes
  • 200 gram uien
  • 200 gram winterwortel
  • 200 gram prei
  • 3 stuks tomaten
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram spekreepjes
  • 4 dl rode wijn
  • 1 sinaasappel
  • Tijm, laurier en rozemarijn
  • Olijfolie, zout en peper
  • 750 gram aardappelen

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de wortel, ui, prei, tomaat, paprika, en de knoflook  in stukjes
  2. Snij de sukadelapjes in blokjes en leg dit alles in de rode wijn
  3. Doe het sap van de sinaasappel erbij met de tijm, laurier en de rozemarijn
  4. Laat dit de hele nacht in de koelkast marineren
  5. Doe de volgende dag alles op een vergiet
  6. Bak de spekreepjes in de olijfolie, en voeg de gemarineerde vulling toe
  7. Bak dit even op een hoog vuur, en blus dit af met de marinade
  8. Laat alles 2 1/2 uur op een laag pitje sudderen ( eventueel iets water toevoegen )
  9. Doe als laatste de fijn gesneden aardappelen erbij, en laat dit nog 15 minuten meekoken

Serveertip:

  • Serveren met een beetje veldsla en een stukje ciabatta
  • Een schaaltje appelcompote erbij, lekker en verfrissend

Categorie: Stoofpotjes
Ingrediënten: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *