Veluws stoofpotje

Bereidingstijd: 2  1/2 uur

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 500 gram sucadelappen
  • 250 gram uien
  • 250 gram winterwortel
  • 250 gram bospaddenstoelen
  • 2 dl rode wijn
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel mosterd
  • Zout, peper, paprika en bieslook
  • Bloem en boter

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de sucadelapjes in stukjes en vermeng deze met zout, peper, paprika
  2. Rol de stukjes vlees door de bloem
  3. Snij de uien, winterwortel en de bospaddenstoelen respectievelijk in blokjes en schijfjes
  4. Bak het vlees met de uien in de boter, voeg de winterwortel toe
  5. Voeg toe de tomatenpuree,  mosterd en de rode wijn
  6. Blus het af met een beetje water, en laat dit 90 minuten sudderen ( let op tegen droogkoken )
  7. Bak de bospaddenstoelen in een koekenpan in de boter
  8. En voeg deze toe aan de stoofpot
  9. Laat alles nog 45 minuten sudderen
  10. Als laatste de gesneden bieslook toevoegen
  11. Eventueel iets afbinden met een papje van bloem en water (lopend meel)

Serveertip:


http://www.kokenmetkoos.nl/stoofpotjes/veluws-stoofpotje/
Afgedrukt op maandag 11 december 2017

Recepten voor de lekkerste gerechten vind je bij Koken met Koos
Copyright 2017 © www.KokenMetKoos.nl