Bereidingstijd: 25 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 600 gram schoongemaakte paling
- 200 gram roomboter
- Zout, peper, tijm, bloem
- 150 gram sjalotjes
- 2 dl witte wijn
Bereidingswijze van dit recept:
- Was de paling, en snij deze in stukken van 6 centimeter
- De moeten paling met zout en peper inwrijven
- Vervolgens deze door de bloem halen
- Snij de sjalotjes in blokjes
- De boter in een koekenpan doen, en hierin de paling om en om bruin bakken
- Het vuur laag zetten en de sjalotjes erbij bakken
- Laat dit met een deksel op de pan om en om 10 minuten garen
- Als laatste toevoegen de tijm en de witte wijn
- De paling op een bord serveren, en de rest als saus eroverheen serveren
Serveertip:
- Serveer gebakken paling met gekookte aardappelkrieltjes en geglaceerde worteltjes
Categorie: Vlees- en visbereidingen
Ingrediënten: bloem, paling, roomboter, sjalotjes, tijm, witte wijn
Was het lekker? Deel dit recept:
Zo te lezen,,,,,,heerlijk