Gebakken paling

Bereidingstijd: 25 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 600 gram schoongemaakte  paling
  • 200 gram roomboter
  • Zout, peper, tijm, bloem
  • 150 gram sjalotjes
  • 2 dl witte wijn

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Was de paling, en snij deze in stukken van 6 centimeter
  2. De moeten paling met zout en peper inwrijven
  3. Vervolgens deze door de bloem halen
  4. Snij de sjalotjes in blokjes
  5. De boter in een koekenpan doen, en hierin de paling om en om bruin bakken
  6. Het vuur laag zetten en de sjalotjes erbij bakken
  7. Laat dit met een deksel op de pan om en om 10 minuten garen
  8. Als laatste toevoegen de tijm en de witte wijn
  9. De paling op een bord serveren, en de rest als saus eroverheen serveren

Serveertip:

Categorie: Vlees- en visbereidingen
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *