Gestoofde zalmmootjes met dillesaus

Bereidingstijd: 35 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 4 stuks zalmmootjes van 125 gram
  • Peper, zout en dille
  • 1/2 citroen
  • 1 dl witte wijn
  • 60 gram roomboter
  • 1 eetlepel maizena

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Strooi de zout en peper over de zalmmootjes, en leg deze in een ovenschaal
  2. Snij de citroen in schijfjes en leg deze op de zalmmootjes
  3. Doe de roomboter en de witte wijn erbij
  4. Voeg een beetje water toe
  5. Strooi de dille er overheen
  6. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 175 0 C
  7. En stoof de zalmmootjes in 30 minuten gaar
  8. Als de zalmmootjes gaar zijn deze voorzichtig uit de ovenschaal nemen
  9. Bind het stoofvocht af met een beetje maizena, en u heeft een heerlijke dillesaus

Serveertip:

  • Gebruik  de dillesaus saus bij de groente en aardappelen
  • Serveer de zalmmootjes met worteltjes en aardappelpuree

Categorie: Vlees- en visbereidingen
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *