Bereidingstijd: 35 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 4 stuks zalmmootjes van 125 gram
- Peper, zout en dille
- 1/2 citroen
- 1 dl witte wijn
- 60 gram roomboter
- 1 eetlepel maizena
Bereidingswijze van dit recept:
- Strooi de zout en peper over de zalmmootjes, en leg deze in een ovenschaal
- Snij de citroen in schijfjes en leg deze op de zalmmootjes
- Doe de roomboter en de witte wijn erbij
- Voeg een beetje water toe
- Strooi de dille er overheen
- Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 175 0 C
- En stoof de zalmmootjes in 30 minuten gaar
- Als de zalmmootjes gaar zijn deze voorzichtig uit de ovenschaal nemen
- Bind het stoofvocht af met een beetje maizena, en u heeft een heerlijke dillesaus
Serveertip:
- Gebruik de dillesaus saus bij de groente en aardappelen
- Serveer de zalmmootjes met worteltjes en aardappelpuree
Categorie: Vlees- en visbereidingen
Ingrediënten: citroen, dille, maizena, roomboter, witte wijn, zalmmootjes
Was het lekker? Deel dit recept: