Bereidingstijd: 60 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 500 gram hamlapjes
- 2 kleine uien
- Zout, paprikapoeder en peper
- 2 eetlepels ketjap
- Bloem
- 100 gram boter
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de uien in ringen
- Wrijf de hamlapjes in met zout, peper en paprikapoeder
- Druk de gekruide hamlapjes aan beide kanten in de bloem
- De boter in de pan verhitten, en hierin de hamlapjes aan beide kanten bruin bakken
- De gebakken lapjes uit de pan halen, en vervolgens de uienringen hierin bakken
- De ketjap toevoegen, hamlapjes terug doen in de pan
- Afblussen met een beetje water, vervolgens de lapjes 40 minuten laten sudderen
Serveertip:
- Serveer gesudderde hamlapjes met sperziebonen alá crème
Categorie: Vlees- en visbereidingen
Ingrediënten: bloem, hamlapjes, ketjap, paprika, uien
Was het lekker? Deel dit recept:
Zo simpel, maar zo lekker!
Ik doe er 2 uien extra bij om ze tijdens het sudderen eruit te snoepen. 😉