Gesudderde hamlapjes

Bereidingstijd: 60 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 500 gram hamlapjes
  • 2 kleine uien
  • Zout, paprikapoeder en peper
  • 2 eetlepels ketjap
  • Bloem
  • 100 gram boter

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de uien in ringen
  2. Wrijf de hamlapjes in met zout, peper en paprikapoeder
  3. Druk de gekruide hamlapjes aan beide kanten in de bloem
  4. De boter in de pan verhitten, en hierin de hamlapjes aan beide kanten bruin bakken
  5. De gebakken lapjes uit de pan halen, en vervolgens de uienringen hierin bakken
  6. De ketjap toevoegen,  hamlapjes terug doen in de pan
  7. Afblussen met een beetje water, vervolgens de lapjes 40 minuten laten sudderen

Serveertip:

Categorie: Vlees- en visbereidingen
Ingrediënten: , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Eén reactie op Gesudderde hamlapjes

  1. Herman op 20 juni 2014 om 13:56

    Zo simpel, maar zo lekker!
    Ik doe er 2 uien extra bij om ze tijdens het sudderen eruit te snoepen. 😉

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *