Bereidingstijd: 3 uur
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 4 stuks hertensukadelapjes van 135 gram
- 2 uien
- Peper, zout, bloem
- 2 laurierblaadjes, 2 eetlepels tomatenpuree
- Boter
- 2 dl rode wijn en 4 dl water
Bereidingswijze van dit gerecht:
- De hertensucadelapjes met peper en zout inwrijven
- Vervolgens om en om in de bloem drukken
- De uien schoonmaken en in ringen snijden
- De boter verhitten in de pan en de lapjes om en om bruin aanbraden
- De aangebraden lapjes uit de pan halen en de uienringen in de braadboter fruiten
- Vervolgens de tomatenpuree erbij doen en afblussen met de rode wijn
- Leg het vlees terug in pan met de laurier, water erbij doen en in 2 1/2 langzaam laten garen
- Let op dat het vlees niet droog kookt
Serveertip:
- Serveer hertensucadelapjes met rode kool en aardappelpuree
- Maak eens de rode wijnsaus bij dit vleesgerecht
Categorie: Vlees- en visbereidingen
Ingrediënten: bloem, hertensucadelapjes, laurierblad, rode wijn, tomatenpuree, water
Was het lekker? Deel dit recept:
lekker oom groetje marinde