Hertensukade

Bereidingstijd: 3 uur

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 4 stuks hertensukadelapjes  van 135 gram
  • 2 uien
  • Peper, zout, bloem
  • 2 laurierblaadjes, 2 eetlepels tomatenpuree
  • Boter
  • 2 dl rode wijn en 4 dl water

Bereidingswijze van dit gerecht:

  1. De hertensucadelapjes met peper en zout inwrijven
  2. Vervolgens om en om in de bloem drukken
  3. De uien schoonmaken en in ringen snijden
  4. De boter verhitten in de pan en de lapjes om en om bruin aanbraden
  5. De aangebraden lapjes uit de pan halen en de uienringen in de braadboter fruiten
  6. Vervolgens de tomatenpuree erbij doen en afblussen met de rode wijn
  7. Leg het vlees terug in pan met de laurier, water erbij doen en in 2 1/2 langzaam laten garen
  8. Let op dat het vlees niet droog kookt

Serveertip:

Categorie: Vlees- en visbereidingen
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Eén reactie op Hertensukade

  1. marinde op 26 september 2019 om 13:42

    lekker oom groetje marinde

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *