Bereidingstijd: 120 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 750 gram kalfssucade aan een stuk
- Zout en peper
- 1 ui, 1 kleine prei
- 2 dl rode wijn
- 4 dl bouillon
- 150 gram roomboter
Bereidingswijze van dit recept:
- De kalfssucade inwrijven met zout en peper
- Snij de ui en de prei in blokjes en reepjes, en was deze zorgvuldig
- De roomboter in een koekenpan verwarmen, en braad de kalfssucade om en om bruin
- Leg de bruingebraden kalfssucade in een ovenschaal
- De uien en de prei in de braadboter fruiten (licht aanbakken)
- Blus het geheel af met rode wijn, vervolgens dit rond de kalfssucade in de ovenschaal doen
- Giet hier over de bouillon, verwarm de oven op 120 ºC
- Zet de kalfssucade in de oven en laat deze ongeveer 120 minuten langzaam garen
- Halverwege en de kalfssucade omdraaien
Serveertip:
Serveer kalfssucade met gesmoorde witlof
Categorie: Vlees- en visbereidingen
Ingrediënten: bouillon, kalfssucade, prei, rode wijn, roomboter, uien
Was het lekker? Deel dit recept: