Langzaam gegaarde kalfssucade

Bereidingstijd: 120 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 750 gram kalfssucade aan een stuk
  • Zout en peper
  • 1 ui, 1 kleine prei
  • 2 dl rode wijn
  • 4 dl bouillon
  • 150 gram roomboter

Bereidingswijze van dit recept:

  1. De kalfssucade inwrijven met zout en peper
  2. Snij de ui en de prei in blokjes en reepjes, en was deze zorgvuldig
  3. De roomboter in een koekenpan verwarmen, en braad de kalfssucade om en om bruin
  4. Leg de bruingebraden kalfssucade in een ovenschaal
  5. De uien en de prei in de braadboter fruiten (licht aanbakken)
  6. Blus het geheel af met rode wijn, vervolgens dit rond de kalfssucade in de ovenschaal doen
  7. Giet hier over de bouillon, verwarm de oven op 120 ºC
  8. Zet de kalfssucade in de oven en laat deze ongeveer 120 minuten langzaam garen
  9. Halverwege en de kalfssucade omdraaien

Serveertip:

Serveer  kalfssucade met gesmoorde witlof

Categorie: Vlees- en visbereidingen
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *