Bereidingstijd 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 pot asperges (het vocht bewaren)
- 70 gram boter
- 90 gram bloem
- Zout, peper, nootmuskaat
- 1 theelepel mosterd
- Peterselie
- 6 dl melk
- 2 dl crème fraîche
- 4 lente uitjes
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de lenteuitjes in stukjes
- Verwarm de boter in een pan, en fruit hierin de gesneden lenteuitjes
- De bloem erdoor roeren, verhitten tot er een bal ontstaat (roux)
- De roux aflaten koelen
- Snij de asperges in stukjes, en bewaar het vocht
- Breng de melk aan de kook. en voeg de afgekoelde roux toe, goed roeren met een garde
- Breng het geheel aan de kook, het asperge nat erbij doen
- Maak de ragout op smaak met zout, peper, nootmuskaat en mosterd
- De gesneden asperges en de crème fraîche voorzichtig erdoor roeren
- Als laatste een beetje fijn gehakte peterselie toevoegen
Serveertip:
- Serveer aspergeragout in een ragoutbroodje of in een pasteitje
- Dit leent zich prima als voorgerechtje of als tussendoortje
- Zijn er verse asperges? dan kunt u deze gebruiken
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: asperges, bloem, creme fraiche, lenteuitjes, melk, mosterd, nootmuskaat, peterselie
Was het lekker? Deel dit recept: