Aspergeragout

Bereidingstijd 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 pot asperges (het vocht bewaren)
  • 70 gram boter
  • 90 gram bloem
  • Zout, peper, nootmuskaat
  • 1 theelepel mosterd
  • Peterselie
  • 6 dl melk
  • 2 dl crème fraîche
  • 4  lente uitjes

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de lenteuitjes in stukjes
  2. Verwarm de boter in een pan, en fruit hierin de gesneden lenteuitjes
  3. De bloem erdoor roeren, verhitten tot er een bal ontstaat (roux)
  4. De roux aflaten koelen
  5. Snij de asperges in stukjes, en bewaar het vocht
  6. Breng de melk aan de kook. en voeg de afgekoelde roux toe, goed roeren met een garde
  7. Breng het geheel aan de kook, het asperge nat erbij doen
  8. Maak de ragout op smaak met zout, peper, nootmuskaat en mosterd
  9. De gesneden asperges en de crème fraîche voorzichtig erdoor roeren
  10. Als laatste een beetje fijn gehakte peterselie toevoegen

Serveertip: 

  • Serveer aspergeragout in een ragoutbroodje of in een pasteitje
  • Dit leent zich prima als voorgerechtje of als tussendoortje
  • Zijn er verse asperges? dan kunt u deze gebruiken

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *