Bereidingstijd: 35 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 liter bouillon (uit een potje of van een tablet)
- 25 gram boter
- 35 gram bloem
- 250 gram bleekselderij
- Zout, peper en dille
- Room
- 4 dunne plakjes schouderham
Bereidingswijze van dit recept:
- De boter in een pan verwarmen zodat het niet kleurt
- Met een spatel de bloem erdoor roeren
- Zolang verwarmen tot er een bal ontstaat (roux), laat de roux afkoelen
- Snij de bleekselderij in stukjes van 1 centimeter en was deze zorgvuldig
- Breng de bouillon aan de kook, en roer de roux er met een garde doorheen
- Als de soep glad is de gesneden bleekselderij toevoegen
- Vervolgens, onder af en toe roeren het geheel 10 a 15 minuten laten garen
- Maak de soep op smaak met zout, peper en dille
- Snij de schouderham in reepjes
- Op het moment van serveren de hamreepjes en een scheutje room toevoegen
Serveertip:
- Serveer gebonden bleekselderijsoep als een voorgerecht
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: bleekselderij, bloem, bouillon, dille, room, schouderham
Was het lekker? Deel dit recept: