Gebonden champignonsoep

Bereidingstijd: 35 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 liter bouillon
  • 100 gram champignons
  • 1/4 citroen
  • 1/2 uitje
  • 25 gram boter
  • 35 gram bloem
  • Room
  • Zout, peper en aroma

Bereidingswijze van dit recept

  1. Was de champignons en snijd deze in plakjes
  2. Kook de champignons 1 minuut  in water met de sap van de citroen
  3. Maak de roux van boter en bloem en het gesnipperde uitje
  4. Laat de roux afkoelen, en giet daarover de hete bouillon
  5. Even door laten koken, en op smaak maken met zout, peper en aroma
  6. Voeg nu de champignons en een scheutje room toe

Serveertip:

  • Prima voorgerecht

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Eén reactie op Gebonden champignonsoep

  1. Inge de Kruif op 19 december 2013 om 19:38

    Op zoek naar een lekker soepje kwam ik je championsoep tegen, en omdat ik me de zondagse soepjes vh HIDW nog heeeeeeeeel goed herinner, ga ik deze maar eens zelf maken!

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *