Bereidingstijd: 35 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 liter bouillon
- 100 gram champignons
- 1/4 citroen
- 1/2 uitje
- 25 gram boter
- 35 gram bloem
- Room
- Zout, peper en aroma
Bereidingswijze van dit recept
- Was de champignons en snijd deze in plakjes
- Kook de champignons 1 minuut in water met de sap van de citroen
- Maak de roux van boter en bloem en het gesnipperde uitje
- Laat de roux afkoelen, en giet daarover de hete bouillon
- Even door laten koken, en op smaak maken met zout, peper en aroma
- Voeg nu de champignons en een scheutje room toe
Serveertip:
- Prima voorgerecht
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: aroma, bloem, bouillon, champignons, citroen, room, uien
Was het lekker? Deel dit recept:
Op zoek naar een lekker soepje kwam ik je championsoep tegen, en omdat ik me de zondagse soepjes vh HIDW nog heeeeeeeeel goed herinner, ga ik deze maar eens zelf maken!