Gebonden kerriesoep

Bereidingstijd:30 minuten

Benodigdheden voor dit recept:

  • 1 liter kippenbouillon
  • 25 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 1 / 2 uitje
  • Kippenvlees, rijst
  • Zout, peper en 1 theelepel kerriepoeder
  • Basilicum en bieslook
  • Room

Bereidingswijze van dit gerecht:

  1. Doe de boter in een pan, en fruit het gesneden uitje in de boter
  2. De kerriepoeder toevoegen, even doorbakken, en roer de bloem erdoor
  3. Als het geheel een vaste massa is ( roux ) de pan van het vuur nemen
  4. De kippenbouillon koken, en de koude roux erdoor roeren
  5. Enkele minuten door laten koken, het gesneden kippenvlees en de gekookte rijst  toevoegen
  6. Op smaak maken met zout, peper,basilicum en bieslook
  7. Als laatste een scheutje room toevoegen

Serveertip:

  • Deze soep is een heerlijk voorgerecht

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Eén reactie op Gebonden kerriesoep

  1. Elly op 23 februari 2010 om 18:28

    Koos,
    wat een leuke site!
    ik ga de soep gauw een keer maken, je hoort dan wel of het net zo lekker is wanneer jij het heb gemaakt!

    Groetjes Elly

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *