Gebonden tomatensoep

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 liter bouillon
  • 30 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 100 gram tomatenpuree
  • Zout, peper en aroma
  • Vermicelli
  • Selderij, room

Bereidingswijze van dit gerecht:

  1. Boter in de pan doen,  uit laten bruisen ( water verdampt )
  2. Tomatenpuree toevoegen
  3. Bloem erdoor roeren, even doorverhitten
  4. De massa ( roux ) aflaten koelen
  5. De hete bouillon toevoegen
  6. Vermicelli toevoegen. en 5 minuten zachtjes door laten koken
  7. Op smaak maken met zout, peper en aroma
  8. Als laatste fijn gesneden selderij en een scheutje room toevoegen

Serveertip:

  • U kunt in plaats van vermicelli,  rijst toevoegen
  • Gehaktballetjes in de tomatensoep is eigenlijk onmisbaar

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *