Herfstsoep

Bereidingstijd: 35 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 liter bouillon
  • 35 gram bloem
  • 25 gram boter
  • 100 gram spekblokjes
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 1 prei
  • Zout, peper en aroma
  • Olijfolie
  • Scheutje room
  • 250 gram bos paddenstoelen ( Oesterzwam en kastanjechampignon )

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Maak van boter en bloem een blanke roux
  2. Snij de ui en de prei in grove stukken
  3. Was de bospaddenstoelen, en snij deze in schijfjes
  4. Snij de paprika in blokjes
  5. Bak de ui en de spekblokjes in de olijfolie
  6. Voeg de prei en de paprika toe
  7. Doe de koude roux bij de hete bouillon, en laat dit aan de kook komen
  8. Voeg de gebakken ingrediënten toe
  9. Als laatste de bospaddenstoelen erbij doen
  10. Even doorkoken, en een scheutje room toevoegen
  11. Op smaak maken met zout, peper en aroma

Serveertip:

  • Prima soep op een mooie herfstdag

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *