Bereidingstijd: 35 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 liter bouillon
- 35 gram bloem
- 25 gram boter
- 100 gram spekblokjes
- 1 rode paprika
- 1 grote ui
- 1 prei
- Zout, peper en aroma
- Olijfolie
- Scheutje room
- 250 gram bos paddenstoelen ( Oesterzwam en kastanjechampignon )
Bereidingswijze van dit recept:
- Maak van boter en bloem een blanke roux
- Snij de ui en de prei in grove stukken
- Was de bospaddenstoelen, en snij deze in schijfjes
- Snij de paprika in blokjes
- Bak de ui en de spekblokjes in de olijfolie
- Voeg de prei en de paprika toe
- Doe de koude roux bij de hete bouillon, en laat dit aan de kook komen
- Voeg de gebakken ingrediënten toe
- Als laatste de bospaddenstoelen erbij doen
- Even doorkoken, en een scheutje room toevoegen
- Op smaak maken met zout, peper en aroma
Serveertip:
- Prima soep op een mooie herfstdag
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: aroma, bloem, bospaddenstoelen, bouillon, olijfolie, paprika, prei, room, spekblokjes, uien
Was het lekker? Deel dit recept: