Bereidingstijd: 70 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 2 stuks kippenpootjes
- 35 gram bloem
- 25 gram boter
- Zout, peper, foelie, en aroma
- klein bosje selderij
- 1 dl kookroom
Bereidingswijze van dit recept:
- Kook de kippenpootjes in 1 liter water met een snufje foelie in 60 minuten gaar
- Verwarm de boter in een pan tot het licht kleurt
- Voeg al roerend de bloem erdoor heen, 1 minuut doorlaten garen ( roux is gaar als er een bal ontstaat )
- Laat vervolgens de roux afkoelen
- Haal de kip uit de bouillon, en verwijder de botjes en het vel
- Snij het vlees in kleine stukjes, meet 9 dl bouillon af en
- Voeg de hete bouillon onder voortdurend roeren bij de koude roux
- Als er een gladde soep is ontstaan, de gesneden kip erdoor roeren
- Snij de selderij fijn en voeg deze aan de soep
- Breng de soep op smaak met zout ( of kippenbouillonblokje ) peper en aroma
- Als laatste de kookroom toevoegen
Serveertip:
- Serveer de romige kippensoep als een heerlijk voorgerecht
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: aroma, bloem, foelie, kippenpootjes, kookroom, selderij
Was het lekker? Deel dit recept: