Kippenroomsoep

Bereidingstijd: 70 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 2 stuks kippenpootjes
  • 35 gram bloem
  • 25 gram boter
  • Zout, peper, foelie, en aroma
  • klein bosje selderij
  • 1 dl kookroom

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Kook de kippenpootjes in 1 liter water met een snufje foelie in 60 minuten gaar
  2. Verwarm de boter in een pan tot het licht kleurt
  3. Voeg al roerend de bloem erdoor heen, 1 minuut doorlaten garen ( roux is gaar als er een bal ontstaat )
  4. Laat vervolgens de roux afkoelen
  5. Haal de kip uit de bouillon, en verwijder de botjes en het vel
  6. Snij het vlees in kleine stukjes, meet 9 dl bouillon af en
  7. Voeg de hete bouillon onder voortdurend roeren bij de koude roux
  8. Als er een gladde soep is ontstaan, de gesneden kip erdoor roeren
  9. Snij de selderij fijn en voeg deze aan de soep
  10. Breng de soep op smaak met zout ( of kippenbouillonblokje ) peper en aroma
  11. Als laatste de kookroom toevoegen

Serveertip:

  • Serveer de romige kippensoep als een heerlijk voorgerecht

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *