Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 2 blikjes zalm
- 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel tomatenketchup
- 2 dl slagroom
- 2 eieren
- 1 scheutje sherry
- 4 blaadjes sla
Bereidingswijze van dit recept:
- Ontdoe de zalm van velletjes en graten, en verdeel deze in blokjes
- Kook de eieren hard in 10 minuten
- Snij 1 ei in reepjes en vermeng deze door de schoongemaakte zalm
- Doe de slagroom in een kom en klop deze stijf
- Voeg bij de stijfgeklopte slagroom de tomatenketchup, mayonaise en sherry
- Vermeng deze saus door de zalm met ei
- Was de slablaadjes, en doe deze in een glas of een coupe
- Leg op de sla de zalmcocktail
- En garneer deze tenslotte af met plakjes hardgekookt ei
Serveertip:
- Serveer zalmcocktail met een sneetje stokbrood
Categorie: Koude voorgerechten
Ingrediënten: eieren, mayonaise, sherry, sla, slagroom, tomatenketchup, zalm
Was het lekker? Deel dit recept:
Dit gerecht was heerlijk.Ik heb het bij vrienden gegeten…