Lentesoep

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 liter bouillon
  • 100 gram prei
  • 100 gram worteltjes
  • 100 gram bleekselderij
  • 50 gram lente uitjes
  • 100 gram bloemkool
  • 1 /2 bosje kervel
  • 1 eetlepel aardappelmeel
  • Zout, peper en aroma

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de prei in kleine ringen
  2. Snij de wortel, bleekselderij en de lente ui in fijne reepjes
  3. Snij de bloemkool in kleine roosjes
  4. Hak de kervel fijn
  5. Doe dit alles ( behalve de kervel ) in de hete bouillon gedurende 20 minuten koken
  6. Voeg als laatste de kervel toe
  7. Bind het licht af met aardappelmeel
  8. Maak alles op smaak met zout , peper en aroma

Serveertip

  • Lentesoep is prima als voorgerecht bij een broodmaaltijd

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *