Minestronesoep

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 6 dl bouillon (van een tablet)
  • 250 gram Italiaanse roerbakgroentemix
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 125 gram spekreepjes
  • 1 klein potje witte bonen
  • Oregano, basilicum, bieslook (vriesdroog) en peper
  • Olijfolie

Bereidingswijze van dit recept:

  1. 4 eetlepels olijfolie in een pan verwarmen en hierin de spekreepjes bakken
  2. Vervolgens de roerbakgroente erbij doen, en deze beetgaar wokken
  3. 5 dl bouillon erbij doen, de tomatenpuree en de witte bonen toevoegen
  4. Breng dit aan de kook en laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken
  5. De soep op smaak maken met oregano, basilicum, bieslook en een beetje peper

Serveertip:

  • Deze goed gevulde minestronesoep serveren met vers gebakken ciabatta

http://www.kokenmetkoos.nl/voorgerechten/minestronesoep/
Afgedrukt op zondag 17 december 2017

Recepten voor de lekkerste gerechten vind je bij Koken met Koos
Copyright 2017 © www.KokenMetKoos.nl