Pompoensoep

Bereidingstijd: 50 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 kilo pompoen
  • 1 liter bouillon (van een tablet)
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein preitje
  • Zout en peper
  • 1 theelepel komijn (djinten)
  • 1 dl crème fraîche

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Schil de pompoen, en snij het vruchtvlees in grote stukken
  2. Kook de stukken pompoen met bouillon in 30 minuten gaar
  3. Snij de prei, sjalotjes en de knoflook fijn
  4. Als de pompoen gaar, pureer de pompoen met de bouillon tot een gladde massa
  5. Breng de soep weer aan de kook
  6. Voeg vervolgens de gesneden prei, sjalotjes en de knoflook toe
  7. Laat deze 10 minuten meekoken
  8. Maak de soep op smaak met zout, peper en komijn (djinten)
  9. Als laatste de crème fraîche erdoor roeren

Serveertip:

  • Serveer de pompoensoep met een kaasbroodje

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *