Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 8 dl bouillon
- 25 gram boter
- 35 gram bloem
- 2 dl room
- Zout, aroma en peper
Bereidingswijze van dit recept:
- Verwarm de boter in een pan totdat deze licht begint te kleuren
- Voeg de bloem toe, roer deze met een houten lepel tot een gladde bal
- Laat de massa (roux) afkoelen
- Breng de bouillon aan de kook (verse getrokken of van een tablet)
- Roer de koude roux door de hete bouillon
- Laat deze onder voordurend roeren enkele minuten zachtjes doorkoken
- Maak dit op smaak met zout, peper en aroma
- Neem de pan van het vuur, en roer voorzichtig de room erdoor
- Direct uitserveren
Serveertip:
- Deze soep is een prima basis voor gebonden soepen, u kunt hieraan toevoegen:
- Bijvoorbeeld: geblancheerde bloemkoolroosjes, champignons, kerriepoeder, reepjes gerookte zalm
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: aroma, bloem, bouillon, room
Was het lekker? Deel dit recept: