Roomsoep

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 8 dl bouillon
  • 25 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 2 dl room
  • Zout, aroma en peper

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Verwarm de boter in een pan totdat deze licht begint te kleuren
  2. Voeg de bloem toe, roer deze met een houten lepel tot een gladde bal
  3. Laat de massa (roux) afkoelen
  4. Breng de bouillon aan de kook (verse getrokken of van een tablet)
  5. Roer de koude roux door de hete bouillon
  6. Laat deze onder voordurend roeren enkele minuten zachtjes doorkoken
  7. Maak dit op smaak met zout, peper en aroma
  8. Neem de pan van het vuur, en roer voorzichtig de room erdoor
  9. Direct uitserveren

Serveertip:

  • Deze soep is een prima basis voor gebonden soepen, u kunt hieraan toevoegen:
  • Bijvoorbeeld: geblancheerde bloemkoolroosjes, champignons, kerriepoeder, reepjes gerookte zalm

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *