Warme gevulde tomaten

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 4 middelgrote tomaten
  • 160 gram gehakt
  • 2 eetlepels melk
  • 20 gram paneermeel
  • Beetje kerriepoeder, paprikapoeder en ketjap manis
  • Zout en peper

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Was de tomaten met koud water
  2. Snij een klein stukje van het bovenste gedeelte van de tomaat af
  3. De tomaat voorzichtig met een theelepeltje uithollen
  4. Het gehakt mengen met: melk, paneermeel, zout,peper, kerriepoeder, paprikapoeder en ketjap manis (even proeven)
  5. De  tomaten ruim vullen met het op smaak gemaakte gehakt
  6. Het bovenste gedeelte van de tomaat op de gevulde tomaat leggen
  7. Zet de tomaten in een ingevette ovenschaal
  8. De oven op 180 ° Celsius verwarmen, en bak de tomaten gaar  in 15 a 20 minuten
  9. Als ze klaar zijn voorzichtig  uit de  ovenschaal op een bordje zetten

 Serveertip:

  •  Serveer warme gevulde tomaten als voorgerecht met een stukje toast of stokbrood

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *