Witlofsoep

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 liter bouillon
  • 25 gram boter en 35 gram bloem
  • 4 stronkjes witlof
  • 2 lente uien
  • 2 aardappelen
  • Zout en peper
  • 1 dl kookroom

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Maak van de boter en bloem een blanke roux
  2. Snij de witlof en de lente uitjes fijn
  3. Fruit de lente ui en de witlof in een beetje boter
  4. Snij de aardappels in kleine blokjes
  5. Roer de roux door de hete bouillon, en voeg de aardappelblokjes toe
  6. Laat dit 10 minuten doorkoken, vervolgens de witlof met de lente uitjes erbij doen
  7. Maak de soep op smaak met zout en peper ( u kunt het zout vervangen door een bouillonblokje te gebruiken )
  8. Als laatste de kookroom toevoegen

Serveertip:

  • Serveer de soep met een beetje Parmezaanse kaas
  • Prima soep als voorgerecht met een stukje stokbrood

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *