Béchamelsaus

Bereidingstijd: 10 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 5 dl melk
  • 20 gram boter en 25 gram bloem
  • Nootmuskaaten zout

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Boter in een pan laten smelten, tot het licht begint te kleuren
  2. Bloem erdoor roeren met een spatel
  3. Enkele minuten laten garen
  4. De melk in gedeelte toevoegen, vervolgens aan de kook brengen
  5. Op smaak maken met zout en nootmuskaat

Serveertip:

  • Bechamelsaus is te gebruiken voor over de bloemkool of broccoli
  • Gebruik bechamelsaus voor de bereiding van lasagne bolognese

https://www.kokenmetkoos.nl/sauzen/bechamelsaus/
Afgedrukt op Wednesday 1 October 2025

Recepten voor de lekkerste gerechten vind je bij Koken met Koos
Copyright 2025 © www.KokenMetKoos.nl