Gebonden kerriesoep

Bereidingstijd:30 minuten

Benodigdheden voor dit recept:

  • 1 liter kippenbouillon
  • 25 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 1 / 2 uitje
  • Kippenvlees, rijst
  • Zout, peper en 1 theelepel kerriepoeder
  • Basilicum en bieslook
  • Room

Bereidingswijze van dit gerecht:

  1. Doe de boter in een pan, en fruit het gesneden uitje in de boter
  2. De kerriepoeder toevoegen, even doorbakken, en roer de bloem erdoor
  3. Als het geheel een vaste massa is ( roux ) de pan van het vuur nemen
  4. De kippenbouillon koken, en de koude roux erdoor roeren
  5. Enkele minuten door laten koken, het gesneden kippenvlees en de gekookte rijstĀ  toevoegen
  6. Op smaak maken met zout, peper,basilicum en bieslook
  7. Als laatste een scheutje room toevoegen

Serveertip:

  • Deze soep is een heerlijk voorgerecht

https://www.kokenmetkoos.nl/voorgerechten/gebonden-kerriesoep/
Afgedrukt op Tuesday 4 April 2023

Recepten voor de lekkerste gerechten vind je bij Koken met Koos
Copyright 2023 © www.KokenMetKoos.nl