Penne rigate met mozzarella

Bereidingstijd: 35 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 300 gram penne rigate
  • 2 uien en 1 groene en 1 rode paprika
  • 200 gram ham
  • 4 tomaten en 1 kleine courgette
  • 1 bol mozzarella van 125 gram
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 2 dl groentebouillon van een tablet
  • Zout, peper, basilicum en oregano
  • Olijfolie

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de uien, paprika, tomaten en courgette in gelijke blokjes
  2. Snij de ham in fijne reepjes
  3. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook, en kook hierin de penne rigate gaar (kijk op de verpakking voor de kooktijd)
  4. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan, en bak hierin de uien, paprika, tomaten en courgette
  5. Voeg een beetje peper toe, vervolgens de tomatenpuree erbij doen
  6. Giet de groentebouillon bij deze gebakken groente massa en roer deze door elkaar
  7. Maak de saus op smaak met oregano en basilicum
  8. Snij de bol mozzarella in blokjes, roer deze voorzichtig door de saus
  9. Serveer de penne rigate met de saus
  10. Strooi als laatste de fijn gesneden hamreepjes over het gerecht

 Serveertip:

  • Serveer penne rigate met frisse rauwkost

Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *