Bereidingstijd: 35 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 300 gram penne rigate
- 2 uien en 1 groene en 1 rode paprika
- 200 gram ham
- 4 tomaten en 1 kleine courgette
- 1 bol mozzarella van 125 gram
- 2 blikjes tomatenpuree
- 2 dl groentebouillon van een tablet
- Zout, peper, basilicum en oregano
- Olijfolie
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de uien, paprika, tomaten en courgette in gelijke blokjes
- Snij de ham in fijne reepjes
- Breng een pan met ruim water en zout aan de kook, en kook hierin de penne rigate gaar (kijk op de verpakking voor de kooktijd)
- Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan, en bak hierin de uien, paprika, tomaten en courgette
- Voeg een beetje peper toe, vervolgens de tomatenpuree erbij doen
- Giet de groentebouillon bij deze gebakken groente massa en roer deze door elkaar
- Maak de saus op smaak met oregano en basilicum
- Snij de bol mozzarella in blokjes, roer deze voorzichtig door de saus
- Serveer de penne rigate met de saus
- Strooi als laatste de fijn gesneden hamreepjes over het gerecht
Serveertip:
- Serveer penne rigate met frisse rauwkost
Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: basilicum, courgette, courgetten, groentebouillon, ham, olijfolie, oregano, paprika, penne rigate, tomaten, tomatenpuree, uien
Was het lekker? Deel dit recept: