Bereidingstijd voor de boterkoek: 40 minuten
Uitkomst 12 tot 15 boterkoekpunten
Benodigdheden voor dit gebak:
- Springvorm met een diameter van 24 centimeter
- 200 gram roomboter
- 220 gram bloem
- 200 gram suiker
- 1 ei
- Theelepel citroenrasp
Bereidingswijze van de boterkoek:
- Boter 60 minuten op kamertemperatuur zacht laten worden
- Boter, bloem, citroenrasp en suiker door elkaar kneden totdat het goed met elkaar vermengd is
- Klop het ei in een beker los en meng de helft door het deeg
- Smeer de springvorm in met boter
- Verdeel het deeg met een natte hand in de springvorm
- Strijk het glad totdat het egaal in de vorm is aangebracht
- Bestrijk met het overige ei de boterkoek in de vorm
- Maak met een vork streepjes in de vorm van een Chinese ruit
- Verwarm de hete lucht oven voor op 170 0 C
- Bak de boterkoek gedurende 20 minuten totdat deze lichtbruin van kleur is
- Haal de boterkoek uit de oven en laat deze afkoelen
- Als de boterkoek afgekoeld is, haal deze voorzichtig uit de vorm
- De bodem van de springvorm iets verwarmen maakt dat de boterkoek gemakkelijk uit de vorm is te halen
- Snij de boterkoek in mooie gelijke puntjes
- Heerlijk bij een kop koffie of zo maar tussendoor
Categorie: (Ge) bakkerij
Was het lekker? Deel dit recept: