Boterkoek

Bereidingstijd voor de boterkoek: 40 minuten

Uitkomst 12 tot 15 boterkoekpunten

Benodigdheden voor dit gebak:

  • Springvorm met een diameter van 24 centimeter
  • 200 gram roomboter
  • 220 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 1 ei
  • Theelepel citroenrasp

Bereidingswijze van de boterkoek:

  1. Boter 60 minuten op kamertemperatuur zacht laten worden
  2. Boter, bloem, citroenrasp en suiker door elkaar kneden totdat het goed met elkaar vermengd is
  3. Klop het ei in een beker los en meng de helft door het deeg
  4. Smeer de springvorm in met boter
  5. Verdeel het deeg met een natte hand in de springvorm
  6. Strijk het glad totdat het egaal in de vorm is aangebracht
  7. Bestrijk met het overige ei de boterkoek in de vorm
  8. Maak met een vork streepjes in de vorm van een Chinese ruit
  9. Verwarm de hete lucht oven voor op 170 0 C
  10. Bak de boterkoek gedurende 20 minuten totdat deze lichtbruin van kleur is
  11. Haal de boterkoek uit de oven en laat deze afkoelen
  12. Als de boterkoek afgekoeld is, haal deze voorzichtig uit de vorm
  13. De bodem van de springvorm iets verwarmen maakt dat de boterkoek gemakkelijk uit de vorm is te halen
  14. Snij de boterkoek in mooie gelijke puntjes
  15. Heerlijk bij een kop koffie of zo maar tussendoor

Categorie: (Ge) bakkerij
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *