Soezen bakken

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit recept:

  • 2 dl halfvolle melk
  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 4 stuks eieren
  • Beetje zout

Bereidingswijze voor dit gerecht:

  1. De melk, zout en de boter langzaam aan de kook brengen
  2. Bloem er met een spatel doorheen roeren, totdat er een bal ontstaat
  3. De pan van het vuur nemen en de eieren er 1 voor 1 doorheen roeren
  4. De oven voorverwarmen op 225 graden Celsius
  5. De bakplaat invetten met een beetje boter
  6. Het soezenbeslag in een spuitzak doen en 10 gelijke delen op de ingevette bakplaat spuiten
  7. Als u kleine soesjes wilt bakken, doe dan 20 gelijke delen op de ingevette bakplaat spuiten
  8. Bak de soezen af gedurende 15 tot 20 minuten (goudbruin)
  9. De soezen af laten koelen een knipje met een schaar aan de zijkant maken
  10. En deze met een spuitje vullen met opgeklopte slagroom

Serveertip:

  • Serveer de gevulde soezen bij de koffie
  • Wilt u moorkoppen maken, drukt u de soezen in gesmolten chocolade
  • U kunt deze ook vullen met gele banketbakkersroom

Categorie: (Ge) bakkerij
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *