Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit recept:
- 2 dl halfvolle melk
- 100 gram boter
- 100 gram bloem
- 4 stuks eieren
- Beetje zout
Bereidingswijze voor dit gerecht:
- De melk, zout en de boter langzaam aan de kook brengen
- Bloem er met een spatel doorheen roeren, totdat er een bal ontstaat
- De pan van het vuur nemen en de eieren er 1 voor 1 doorheen roeren
- De oven voorverwarmen op 225 graden Celsius
- De bakplaat invetten met een beetje boter
- Het soezenbeslag in een spuitzak doen en 10 gelijke delen op de ingevette bakplaat spuiten
- Als u kleine soesjes wilt bakken, doe dan 20 gelijke delen op de ingevette bakplaat spuiten
- Bak de soezen af gedurende 15 tot 20 minuten (goudbruin)
- De soezen af laten koelen een knipje met een schaar aan de zijkant maken
- En deze met een spuitje vullen met opgeklopte slagroom
Serveertip:
- Serveer de gevulde soezen bij de koffie
- Wilt u moorkoppen maken, drukt u de soezen in gesmolten chocolade
- U kunt deze ook vullen met gele banketbakkersroom
Categorie: (Ge) bakkerij
Was het lekker? Deel dit recept: