Bereidingstijd:40 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 venkelknol
- 1 ui
- 1 liter groente bouillon van een blokje
- 1 prei
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels geraspte kaas
- Zout, peper en 1 theelepel citroensap
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de ui in blokjes
- Was de prei en snij deze in reepjes (gebruik alleen het witte gedeelte)
- Was de venkelknol, en snij deze in reepjes
- De olijfolie in een pan doen, vervolgens de ui en de prei hierin fruiten
- De reepjes venkelknol toevoegen en deze mee fruiten
- Breng de bouillon aan de kook, en doe de gefruite ingrediënten hierbij
- Laat alles 25 minuten doorkoken
- Pureer de massa met een staafmixer tot een gladde massa
- Breng de soep aan de kook, en maak deze op smaak met peper zout en citroensap
- Serveer de soep met geraspte kaas
Serveertip:
- Deze soep leent zich voor een prima vegetarisch voorgerecht
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: citroensap, geraspte kaas, groentebouillon, olijfolie, peper, prei, ui, venkelknol, zout
Was het lekker? Deel dit recept: