Venkelsoep

Bereidingstijd:40 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 venkelknol
  • 1 ui
  • 1 liter groente bouillon van een blokje
  • 1  prei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels geraspte kaas
  • Zout, peper en 1 theelepel citroensap

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de ui in blokjes
  2. Was de prei en snij deze in reepjes (gebruik alleen het witte gedeelte)
  3. Was de venkelknol, en snij deze in reepjes
  4. De olijfolie in een pan doen, vervolgens de ui en de prei hierin fruiten
  5. De reepjes venkelknol toevoegen en deze mee fruiten
  6. Breng de bouillon aan de kook, en doe de gefruite ingrediënten hierbij
  7. Laat alles 25 minuten doorkoken
  8. Pureer de massa met een staafmixer tot een gladde massa
  9. Breng de soep aan de kook, en maak deze op smaak met peper zout en citroensap
  10. Serveer de soep met geraspte kaas

Serveertip:

  • Deze soep leent zich voor een prima vegetarisch voorgerecht

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *